دانلود مقاله کارشناسی ارشد رشته مدیریت

تاثیر اتوماسیون اداری بر بهره وری

(مطالعه موردی: شركت ملی حفاری ایران)
 
چكیده
عصر اطلاعات و ارتباطات و ظهور جامعة شبكه ای سرآغاز دگرگونی های همه جانبه در ابعاد و عرصه های مختلف حیات امروزی بشر است . با توجه به حضور در این عصر،آنچه توجه هم ه ی شركت ها و سازمان ها را به خود جلب كرده است، سرمایه گذاری در فنآوری اطلاعات و ارتباطات و بهره وری حاصل از آن است . از ای نرو شركت ها تلاش میكنند حتی الامكان از فن آوری اطلاعات و ارتباطات بهره برداری كنند، اما حقیقت این است كه بسیاری از سرمایه گذاریهای انجام شده در مورد فن آوری اطلاعات و ارتباطات ب هویژه در برخی از كشورها از جمله ایران، آن گونه كه انتظار می رود؛ بهره وری نداشته است.
 
در حالیكه سازمان ها هزینه های زیادی برای خودكار كردن جریان اطلاعات در فرآیندهای كسب و كار خود صرف می كنند، درصد كمی از آن ها از افزایش بازدة خود، به لحاظ افزایش رضایت مشتریان، كاهش زمان انجام امور و هزینه های آن، ابراز رضایت می كنند. تحقیق حاضر با هدف بررسی بهره وری اجرای اتوماسیون اداری در شركت ملی حفاری ایران صورت پذیرفته است . روش تحقیق توصیفی- پیمایشی است و نمونة مورد بررسی شامل 164 نفر از مدیران و كاركنان شركت است كه به شیوة نمونه گیری تصادفی انتخاب شده اند. در این تحقیق ابتدا جهت گردآوری اطلاعات در زمینه مبانی نظری،تدوین ادبیات تحقیق، شناسایی شاخص ها و تعاریف عملیاتی آن ها از روش مطالعه ی كتابخانه ای و مصاحبه با اسا تید و صاحب نظران استفاده شد و در جمع آوری اطلاعات جهت پاسخ گویی به سوالات تحقیق، از پرسشنامه استفاده گردید .
 
 پرسشنامة این تحقیق مشتمل بر 30 سؤال بسته است كه به صورت دو طرفه طراحی شد و یك سؤال باز در انتها برای پرسشنامه مقدار SPSS آورده شد . هم چنین ضریب پایایی محاسبه شده با نرم افزار 0/9279 می باشد. یافتههای به دست آمده از این تحقیق نشان می دهد كه بهره وری شركت پس از اجرای اتوماسیون اداری افزایش یافته است . و با توجه به گستردگی و اهمیت شركت ملی حفاری ایران یافته ها و پیشنهادهای این تحقیق می تواند دست اندركاران را در افزایش بهره وری نیروی انسانی كمك نماید كه حمایت شركت از این مطالعه در همین
راستاست.
 
 
واژگان كلیدی:

بهره وری

اثربخشی

سیستم اتوماسیون اداری

فن آوری اطلاعات و ارتباطات

سیستم های اطلاعاتی مدیریت

 
 
مقدمه
امروزه محیط های كسب و كار با چالش های گوناگونی از قبیل؛ گسترده تر شدن تعاملات درونی و بیرونی سازمان، نیاز به ارتباط بیشتر واحدهای سازمانی و ضرورت نظارت مستمر بر پیشرفت كارها مواجهند و مدیران سازمان ها نیاز دارند كه با توجه به توانایی و محدودیت های بودجه ای خود، با سرعت و دقت بیشتری، روند انجام امور را نظارت و پ یگیری نمایند. در سال های اخیر، پیشرفت فن آوری اطلاعات و ارتباطات و شاخه های وابسته به آن،راهحلهای مختلفی را از این جنبه فرا روی محیط های كسب و كار قرار داده است . در این میان سیستم های اطلاعاتی مدیریت  به عنوان یكی از ابزارهای فن آوری اطلاعات و ارتباطات از مهم ترین و كارآترین راه حل ها برای تسهیل، كنترل و نظارت بر گردش اطلاعات در سازمان ها است و یكی از پر كاربردترین انواع سیستمهای اطلاعاتی در زمینه گردش اطلاعات در سازمان، سیستم های اتوماسیون اداری می باشند . در این سیستم ها گردش اطلاعات مكتوب و مكاتبات اداری در سازمان ، مورد توجه قرار می گیرند و به طور معمول دارای ابزارهای ارتباطی متعددی جهت ارسال و دریافت نامه ها و مكاتبات؛ ارسال و دریافت دستورات اداری، پیام های شخصی و فوری و ارسال و دریافت نامه های الكترونیكی داخل و خارج سازمان است.
 
از سوی دیگر به كارگیری وسیع رایانه در انجام كار اداری و هم چنین در نظر گرفتن پیشرفتهای عمدة حاصله در زمینه اتوماسیون اداری، به عنوان كاربردی از فن آوری اطلاعات و ارتباطات و نیز توجه به نقش و اثر این دو در كاهش ضریب اتلاف وقت،انرژی و هزینه های انجام امور، همراه با افزایش میزان دقت و صحت عم لیات و جدید بودن چنین تحولاتی در سازمان های كشور، تلاش و اهتمام جدی را در خصوص بررسی و پرداختن به اثرات این نوع فن آوریها در سطح خرد (سازمانها) و كلان (جامعه) میطلبد. چرا كه عدم توفیق در ایجاد، پیاده سازی و بهره برداری مناسب از چنین سیستم هایی، بدون مطالعه نقش و اثرات پیاده سازی آن، تنها هزینه هنگفتی جهت ایجاد آن ها بر دوش سازمانها قرار خواهد داد . بنابراین ب ه كارگیری فن آوری اطلاعات و ارتباطات بویژه اتوماسیون اداری در سازمان ها، كه بررسی بهره وری آن بر عهدة این تحقیق است هنگامی مفید خواهد بود كه با افزایش بهرهوری همراه باشد.
 
 
 
*مطالب مرتبط:

دانلود پایان نامه بررسی اثرات سامانه خودکارسازی اداری بر مدیران